044-931 18Boka nu
Dimmig

Dimmig start på Tomarp

Dimman ligger tät och vi får ställa in plåtningen vi skulle ha gjort, man ser ingenting, men det är bra så kan vi planera lite till.

Den 3 Mars genomfördes ägarskiftet på Tomarp Gårdshotell. Det kändes spännande att åter ta tag i denna älskade gård. Jag konstaterar med skräckblandad förtjusning att det redan gått 29 år sedan jag köpte ut vår släktgård och började göra om den till hotell och restaurang. Det är tredje gången jag åter är inblandad i hotellverksamheten om än utanför den dagliga driften denna gång.

Telefonerna gick varma i går, folk ville veta vad som händer, de hade bara fått höra att det var ägarbyte på gång, men vi kan lugna alla gäster. Alla bokningar ligger fasta. Vi fortsätter som vanligt. De kommer att ske en del förändringar. Undan för undan ska vi göra Tomarp mer folkligt, tillgängligt helt enkelt. Vi ska ha roligt och det ska Ni gäster känna när ni kommer hit och förmodligen ska det smitta så att även ni ska ha roligt. Lite lagom galenskap piggar upp.

Det är en stor skillnad denna omgång, nu är jag rustad till tänderna. Vi är ett bra gäng.
Efter att de senaste 15 åren ha arbetat på C4 first Hotels i Kristianstad sitter numera sitter Malin Ahlberg, som delägare och ny VD i chefsstolen här på Tomarp Gårdshotell.

I köket huserar sedan tidigare Joel Nilsson flankerad av Fredrik Wallgren. Ronja Rebecka och Molly i servisen är kvar och det känns riktigt roligt att veta att de är så fästa vid Tomarp och ser fram emot att utveckla Tomarp Gårdshotell vidare.

Gårdskarl & Butler sedan flera år här på Tomarp är Ramo Rovcanin. Ramo kommer från Bosnien, och lite lagom galen, mycket snäll och rolig. Han är lika van vid att sitta på traktorn som att korka upp Champagnen. Vad heter du i efternamn sa du? frågade jag vid anställningsintervjun. Rövkanin kan du säga sa Ramo med ett finurligt flin, tja med Ramo vet man aldrig riktigt.

Ramo kommer att få nytt sällskap i trädgårdsarbete den 1 April då Christine Svensson börjar på Tomarp som trädgårdsmästare. Hennes främsta uppgift blir att väcka liv i den en gång så fina köksträdgården ritad av ingen mindre än Simon Irvine känd bl. a. Från köksträdgårdarna på Läckö och Gunnebo.

Själv ska jag bli rolighetsminister här på gården. Närmast kommer vi att öppna en gårdsbutik, det har länge känts som ett måste. Jag håller på att riva ut min gamla matkällare i mangårdsbyggnaden. Väggarna ska putsas, vi ska sylta syra och safta vartefter skördarna kommer igång. Vi kommer att sälja vår egen müsli, knäckebröd och andra produkter. Du ska också kunna hitta lite kul trädgårds & kökssaker. En och annan fin pryl, jag hittar på mina resor eller kanske någon möbel jag ritat själv kommer du nog också kunna se och beställa.

Gäster tycker till:WOW! Verkligen fantastiskt, vi njöt av god mat, mysigt boende och underbar miljö.Bosse & Eva
Vi hade en fantastisk weekend på Tomarp Gårdshotell. Rekomenderas starkt!Karin Sjöberg

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?