044-931 18Boka nu
Djuren Pa Garden

Djuren på Tomarp

Jag tänkte berätta lite för er om våra husdjur, de spelar en stor roll för oss på Tomarp. De håller marken öppen, de är underbara att lära känna och de förser oss med fantastiska råvaror., kött och ägg.

När man kommer till en bondgård på vischan är det naturligt att stifta bekantskap med en del djur. Ni kommer att märka att de finns överallt. Det kanske inte är så vanligt på ett hotell, men vi är inget vanligt hotell. Vi är ett hem, med dörren vidöppen för våra gäster.
Kan man ha det bättre? Att få träffa nya intressanta människor, bjuda på god mat, lagad av det vi producerar.

I hagarna betar Highland kossor, Gutefår, dovhjort och islandshästar. På somrarna brukar vi ock så ha egna gäss och ankor. Höns har vi också, de hjälper oss att ta ogräset och gödsla efter skörd.
Nu ska vi ta in egna grisar som ska bearbeta marken åt Christine, vår trädgårdsmästare och sedan kommer de slutligen hamna på tallriken. Våra djur går alla ute hela året och har vindskydd stora som medelstora villor. Så ta inte illa upp om ni hör tuppen eller fåren ställa till konsert ibland. Det är så det är, och ska få vara här på landet.

I mangårdsbyggnaden där jag, Kråke bor, har jag sällskap av mina fem, ja, ni läste rätt, katter. De är mina kompisar och springer fritt, de kommer och går som de vill.

Två svarta bondkatter, Vilde Pipistrello. (han har stora öron och ser ut som en fladdermus
Konrad Caruso Capone. ( han sjunger så fint, jamar inte)

Mina två Main Coon, Tassa di Trevi. ( den enda tjejen, småsur mot de andra, hon tycker att de är jobbiga)
Svante Francobollo ( Tassas bror, som hon hatar)

Svante har ett hängande öra och ser lite lattjo ut. Sen har vi marodören och nykomlingen Leo Macchiato Soprano. Leo är en Bengal och helcool, en riktig jägare.
Leo är bästa kompis med schäfervalpen Tozca 9 månader, Tozca är i slyngelåldern.
Tozca kånkar runt på Leo som en aftonväska.
Den 11 år gamla schäfer damen Alice gör sitt bästa för att hålla Tozca i schack. Alla mina djur är busiga och mycket snälla, både mot oss människor och andra djur. Jyckarna skäller allt vad de kan så fort de ser den minsta fluga och är så där klumpigt påflugna men är genomsnälla.

Båda jyckarna följer gärna med på promenader. Det händer ofta att våra gäster kanckar på och undrar om jyckarna vill och får följa med. Det får de, om de vill.


Gäster tycker till:WOW! Verkligen fantastiskt, vi njöt av god mat, mysigt boende och underbar miljö.Bosse & Eva
Vi hade en fantastisk weekend på Tomarp Gårdshotell. Rekomenderas starkt!Karin Sjöberg

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?