044-931 18Boka nu
Knäckebröd

Knäckebröd och den Ätliga parken

 

IMG_5954

Äntligen har vi så planterat de ca 60 första träden och bärbuskarna till den ätliga parken. Svart hassel och svart fläder ska skymma alla fula bilar på parkeringen och ge oss färska saftiga nötter och saft och gelé. Valnötsträden står givakt och bildar fond åt våra Bigarråer och äpplen. Plommonen bildar en stilig allé upp till offerlunden där temat Eld & vatten ska finnas i form av en damm och en eldstad. Här ska våra gäster kunna ligga i en hängmatta med en bok eller bara för en stunds vila. Det ska omges av skönhet och goda dofter och smaker. Vår Trädgårds Christine ska lämna oss efter denna säsong. Hon och Niclas har lagt grunden för parken och vi planerar nu för en upphöjd örtagård, skyddad av vinbär, hallon blåbär, krusbär och rosor.

Gässen är mycket intresserade och slukade en hasselbuskes alla blad inom loppet av några minuter. Nu lever de i exil runt dammen och har badsemester och hur kul som helst. Ramo, vår gårdskarl,

svär när de ska vallas in på kvällen.

Vi firade anläggningen med bubbel och knäckebrödsbak i den vedeldade ugnen. att kunna sitta utomhus i T-shirt till midnatt i ett stearinljus sken den 20 September är underbart. Tack Christine för detta år, för ett gott jobb, tårtsupport, en fin vänskap och goda skratt.

Skriv ett svar

Gäster tycker till:WOW! Verkligen fantastiskt, vi njöt av god mat, mysigt boende och underbar miljö.Bosse & Eva
Vi hade en fantastisk weekend på Tomarp Gårdshotell. Rekomenderas starkt!Karin Sjöberg

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?